NAŠI LJUDI Miris
uspeha
 

i Iako je kompanija nastala na viziji jednog izuzetnog muškarca, današnji rezultati plod su predanog rada, posvećenosti i strasti nekoliko čudesnih žena. Zapravo, većinu zaposlenih čine dame koje su nastavile da ostvaruju viziju osnivača, ali i da je dodatno unapređuju i osnažuju.

 

i Iako je kompanija nastala na viziji jednog izuzetnog muškarca, današnji rezultati plod su predanog rada, posvećenosti i strasti nekoliko čudesnih žena. Zapravo, većinu zaposlenih čine dame koje su nastavile da ostvaruju viziju osnivača, ali i da je dodatno unapređuju i osnažuju.

 

Mina Rakićević

direktorka porodične delikatesne radionice „Delikos“

Kada kvalitet stavite ispred kvaniteta, a zadovoljnog kupca ispred profita, kada proizvode pravite onako kako biste ih pravili za sebe i svoju porodicu, po tradicionalnim receptima, kako se to oduvek radilo na ovim prostorima, onda ne morate da brinete. Potrošači koji biraju samo najbolje lako prepoznaju delikatese koji se izdvajaju od ostalih i redovno im se vraćaju, evo već punih 11 godina.

Naša porodična radionica je dobar primer kako se uspešno kombinuju staro i novo, tradicionalno i savremeno. Prava mera tih elemenata daje proizvod koji je poput onih na koje smo navikli od detinjstva, ali koje je istovremeno zdrav, s visokim nutritivnim vrednostima. Tome doprinosi i činjenica da ne ubrzavamo proces sazrevanja mesa i neki naši proizvodi se suše i do 120 dana, što je jasno istaknuto na ambalaži.

„Delikos“ će uvek biti „butik“ fantastičnih proizvoda, jer smo tu našli svoje mesto i gde nam se dopada da budemo. Bavićemo se širenjem proizvodnje samo do granica trenutnih kapaciteta, gde imamo još prostora za rast. To znači konstantan rad na usavršavanju i ubacivanje još dva do tri proizvoda. Česta je pojava da rastom proizvodnje opada kvalitet, što je zamka u koju mi ne želimo da upadnemo, jer je naš cilj da nam proizvodi ostanu remek-dela uz koja sva čula uživaju. Potrošači nam stalno poručuju – samo nemojte da se menjate! I za nas je to zakon.

 

Spomenka Zagorac

direktorka proizvodnje u porodičnoj delikatesnoj radionici „Delikos“

Umesto preteranog dimljenja suvomesnatih proizvoda, što je čest slučaj zbog kojeg svi oni imaju sličan ukus u kojem dominira dim, mi svoje delikatese odimimo tek onoliko koliko je potrebno zbog mikrobioloških procesa. Tako naši proizvodi imaju suptilan ukus dima, a tokom konzumacije, čak i zatvorenih očiju, precizno možete da odredite šta jedete i koji delikates je u pitanju. Takođe, mi koristimo vodene filtere i tako ih prečišćavamo od kancerogenih sastojaka koji se nalaze u dimu, što takođe doprinosi boljem ukusu.

Osim soli i prirodnih začina, proizvodima pod imenom „Kosmajska“ se ne dodaje ništa drugo. Ako hoćete visok kvalitet, onaj na koji smo navikli još od detinjstva, onda je to jedini način. Mi smo odrasli na domaćoj slanini, kobasici, pršuti... i zato sada pravimo proizvode koji imaju isti takav kvalitet i ukus – pun, pikantan, prijatan.

S druge strane, pored vrhunskih prirodnih sastojaka i ručnog načina pripreme, vazduh Kosmaja i ruža vetrova, kao i šuma kojom smo okruženi, čine da naši proizvodi budu u potpunosti izjednačeni sa domaćim - visokokvalitetni i neodoljivi. Potvrda toga su naši zadovoljni potrošači, ali i nagrade. Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, na primer, učestvovali smo na početku osnivanja i za proizvode koje smo slali na ocenu kvaliteta, osvojili smo sve zlatne medalje. Na to smo veoma ponosni, jer se uopšte nismo pripremali. Poslali smo uzorak direktno iz proizvodnje.

Kosmajska-proizvodnja-24
Kosmajska-proizvodnja-09
0

Pregled korpe

    Proizvod Cena Količina Ukupno

Ukupna vrednost korpe

Ukupno 0.00 RSD
Ukupno 0.00 RSD